I höst firar Europeiska CBRNE-centret 10-årsjubileum. Det kommer uppmärksammas under vecka 42 med flera olika evenemang på Umeå universitets campus och i centrala Umeå. På programmet:

Beredskapsdagen, lördag 13 oktober (kl. 11:00-15:00)
Jubileumsveckan inleds 13 oktober med Beredskapsdagen på Rådhustorget och Renmarkstorget i Umeå. Besökare kommer till exempel att få chansen att lära sig mer om Europeiska CBRNE-centrets olika projekt, där Safety & Security Test Arena har en central roll. Övriga utställare är bl.a. polisen, räddningstjänsten, Umeå kommun, SkyddC/Försvarsmakten, kustbevakningen och flera frivilligorganisationer. Beredskapsdagen anordnas i samarbete med Visit Umeå.

Utställning om CBRNE på Väven 13-21 oktober
Europeiska CBRNE-centret anordnar en utställning i Kommunhörnan på Väven (Stadsbiblioteket) 13-21 oktober. Utställningen, som riktar sig mot allmänheten, kommer att bl.a. att visa upp Centrets verksamhet och vad som har hänt inom CBRNE-området det senaste decenniet.

Innovationsdag för ett säkrare samhälle, tisdag 16 oktober (13:00-16:30)
Den 16 oktober samlar projekten WIN Guard och S&S Test Arena ett antal innovatörer, företag och offentliga organisationer för att ta del av korta pitchar från entreprenörer. Vi diskuterar hur dessa innovationer kan användas, vidareutvecklas och testas, med målet att stärka samhället och samtidigt få fler innovationer att nå marknaden. Innovationsdagen hålls i Vardagsrummet, Humanisthuset på Umeå universitets campus. Läs mer och anmäl dig här (senast 12 oktober).